Kırsalda Bereket, Küçükbaşa Destek Projesi Başladı
2 Nisan 2026 , Perşembe
Kırsalda Bereket, Küçükbaşa Destek Projesi Başladı
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi’ne başvurular başladı.
Küçükbaş hayvan varlığını artırmak, kırsalda üretimi güçlendirmek, hayvancılıkta sürdürülebilirliği desteklemek, gençler ile kadınların üretime daha fazla katılımını sağlamak ve meraya dayalı üretimi daha karlı hale getirmek amacıyla “Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi” uygulamaya başlamıştır.
Proje kapsamında, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) koordinasyonunda Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) ait küçükbaş hayvanların üreticilere uygun şartlarda temin edileceği açıklanmıştır.
Bu amaçla proje kapsamında hak sahibi olan kişilere 95 baş dişi ve 5 baş erkek küçükbaş hayvan TİGEM tarafından uygun şartlarda temin edilecektir.
Genç ve kadın üreticiler, birinci derece tarımsal amaçlı örgüt üyeleri, engelliler, şehit yakınları ve gazilere öncelik tanınacaktır.
Hayvan tesliminden sonraki ayda başlamak üzere, 12 ay boyunca hayvanların bakım ve besleme gideri Bakanlık tarafından karşılanacaktır.
Bu destek ödemesi 3 ayda bir yapılacak ve 100 küçükbaş hayvan için toplamda 3 aylık 45 bin TL destek ödemesi yetiştiricilerin hesaplarına aktarılacaktır.
Teslim edilen hayvanların ilk bir yıllık TARSİM sigortası da yine Bakanlık tarafından karşılanacaktır.
Yetiştiriciler, hayvan bedelleri için Ziraat Bankası'nın uygun faizli kredilerinden yararlanabilecektir. İlgili meslek gruplarından mezun gençlerimiz ile küçükbaş hayvancılık yapmak isteyen genç ve kadın üreticilerimiz bu projeye 1-30 Nisan Tarihleri Arasında Başvuru Gerçekleştirebileceklerdir.
Aşağıda bilgilendirici doküman görselleri bilgilerinize sunulmuştur. Daha detaylı bilgi ve başvurularınız için TSE – HYB IPARD Proje Danışmanı belgeli işletmemize ulaşarak bilgi sahibi olabilirsiniz.






























































