Afyon Hisar Gazetesi̇ İle Gerç...
  • Ana Sayfa
  • Duyurular
  • Afyon Hisar Gazetesi̇ İle Gerç...
image
image
Afyon Hisar Gazetesi̇ İle Gerçekleştirmiş Olduğumuz Röportaj
16 Kasım 2021 , Salı
Afyon Hisar Gazetesi̇ İle Gerçekleştirmiş Olduğumuz Röportaj
16 Kasım 2021 , Salı

Afyon Hisar Gazetesi̇ İle Gerçekleştirmiş Olduğumuz Röportaj

Afyon Hisar Gazetesi ile gerçekleştirmiş olduğumuz röportaja istinaden hazırlanılarak üç bölüm halinde yayınlanan demecimizin tamamı aşağıda siz değerli okurlarımız ile paylaşılmıştır.

“Devlet teşvikleri, hibe ve desteklerine ulaşmanıza vesile oluyoruz”

Gelişmekte olan ve hızla yenilenen iş dünyasında sektörel olarak gelişmişliğini bir üst düzeye taşımak isteyen veyahut yeni bir iş yeri açarak sektörde ben de varım diyebilmek adına girişimde bulunmak isteyen bireylerin, KOBİ’lerin ve işletmelerin devletimiz tarafından sağlanan geri ödemesiz yani hibe olan teşvik ve desteklere, düşük faizli kredilere ulaşabilmesi yönünde köprü görevi gören ve bilgi deneyim ve tecrübeleri sayesinde yol gösterici konumda bulunan her aşamada girişimcisini yatırımcısını yalnız bırakmayan Danışman unvanı taşıyan işletmelerin global bağlamda ve ülkemiz bağlamında önemi her geçen gün hızla artmaktadır. Doğru bilginin adresi olarak “İşletmenizin Geleceği için En Doğru Hamle” parolasıyla sektöre giren ve kurulduğu günden bu güne bine yakın farklı alanda projeye imza atan Afdora Yatırım Danışmanlık işletmesinden proje uzmanı ve yatırım danışmanı Emre Burak TAĞ’a konuk olarak kamuoyunda merak konusu olan sorulara cevaplar almak istedik.

Kısaca bize kendinizden bahseder misiniz?

Ben Emre Burak TAĞ. Afyonkarahisarlıyım. Şehrimizin Kale Mahallesine mensup esnaf bir baba (merhum) ve memur emeklisi bir annenin evladıyım. Evliyim ve iki çocuk sahibiyim. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezunum. Lisans eğitimim sonrası yine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Eğitim Programları ve Öğretim bilim dalında yüksek lisans eğitimi aldım ve halen Selçuk Üniversitesinde Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalında yüksek lisans eğitimi almaktayım ve tez aşamasındayım. AFDORA Yatırım Danışmanlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti’nin kurucusuyum. Başta 2014 ile 2020 yılları arasında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olmak üzere ilimiz de ve ülkemizin farklı illerinde aktif olarak kişisel gelişim alanında farklı branşlarda eğitimler verdim.

AFDORA Danışmanlık hakkında bilgi verebilir misiniz?

2014 yılında resmi olarak kuruluşunu gerçekleştirmiş olduğumuz işletmemizde; bireylerin, KOBİ’lerin ve işletmelerin devletimiz tarafından sağlanan geri ödemesiz yani hibe olan teşvik ve destekler ile düşük faizli kredilere ulaşabilmesi yönünde proje yazılımları gerçekleştirmekte ve işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik danışmanlık hizmetleri sunmaktayız. Ayrıca kurumsallaşma alanında marka tescili başvurularını işletmeler ve bireyler adına gerçekleştirmekte ve resmi işletme belgelendirme süreçlerinde çalıştığımız şahıs, kurum ve kuruluşlara yol göstericilik yapmaktayız. Kazan – kazan ilkesini kendimize düstur edinen bir işletmeyiz.

Hangi alanlarda danışmanlık hizmeti verdiğinizi öğrenebilir miyiz?

KOSGEB, TKDK (IPARD), Zafer Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman Bakanlığı KKYDP, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yatırım Teşvik Uygulamaları, İŞKUR, Türk Patent ve Maka Kurumu başvuruları ve Özel Ağaçlandırma gibi ana alanlarda hizmet vermekteyiz. Bu kapsamda; işletme kurumsal kimliğinin oluşturulması; yönetim sisteminin yeniden yapılandırılması; kalite kontrol sistemi oluşturulması, satın alma ve tedarik yönetiminin kurulması; marka yönetiminin sağlanması, uluslararası pazarlarda rekabet avantajını arttırmak için ihracata yönelik devlet desteklerinden yararlanılması; yatırımlarda yatırım teşvik sisteminden faydalanılması; stratejik eylem planlarının oluşturulması vb. konularda ihtiyacınıza yönelik çözüm ortağınız olarak yanınızda yer almaktayız.

Sizce Danışmanlık hizmeti veren firmalara neden ihtiyaç duyulmaktadır?

Danışman doğru bilgiye en hızlı biçimde nasıl ulaşacağını bilen kişidir ve böyle bir kişi olmalıdır. Diyebiliriz ki bilgisine başvurulan kişidir. Bu demek değildir ki danışman her şeyi bilir; danışman hangi bilgiye nasıl ulaşacağını ve bu bilgiyi nasıl kullanacağını iyi bilir. Hayat değişiyor, farklılaşıyor. İnsanlar, iş modelleri, nesil değişiyor. Bu değişime adapte olabilmek için ise doğru bilgiye en hızlı bir biçimde ulaşmak gerekiyor. Burada danışmanlara sektörde işini layığıyla yapanlara ihtiyaç hâsıl oluyor. Danışmanlık sektörü olarak biz aslında kolaylaştırıcıyız. Destek müracaatları noktasında başvuru sahibi ve başvuru gerçekleştirilen kurum arasında bir köprüyüz. Köprünün sağlamlığı karşıya geçişin güvenli olması yönünde bireyin sağlam adımlarla ileriye atılabilmesinde güven teşkil etmektedir. Biz de aslında bu güveni sağlamak üzere varız. İşimiz desteklere başvuru öncesinde, başvuru aşamasında ve başvuru sonrasında desteğin işletme kasasına ulaşıncaya kadar ki süreçte destekler ile ilgili mevzuatlara olan hâkimiyetimiz sayesinde işletmelerin bu süreci kolaylıkla tamamlayabilmelerini sağlamak ve de işletmelerin işini kolaylaştırmak olduğu için bizlere ihtiyaç duyulmaktadır. Diğer yönden işletmeler teşvik ve desteklerden faydalanabilme ve bilgi sahibi olabilme noktasında kendi iş meşgaleleri dolayısıyla geride kalabilmekteler. Bu hususta ek işimiz değil ana işimiz danışmanlık olduğu için ve sürecin geneline hâkim olduğumuz için meydana gelebilecek geri kalmışlığı, aksaklıkları ortadan kaldırıyoruz ve işletmelerin sürece olan adaptasyonunu sağlıyoruz. Diğer yönüyle artık iş konuları, organizasyonlar ve teknolojik gelişmeler çok hızlı ilerlemektedir. Dijitalleşmenin, yapay zekânın meydana getirdiği değişimler; Endüstri 4.0 süreci ile gelişen ve değişen iş dünyası; bilme ve ilme dayalı gelişmelerin hız kazanması KOBİ’lerin bu teknolojik dönüşüm sürecinde zorlanmalarına neden olmaktadır. Bu süreçte sektörde ayakta kalabilmek, tutunabilmek veyahut sektörde güçlü bir adım atabilmek adına devletimiz tarafından sağlanan desteklerin önemi ortaya çıkmaktadır. Bu noktada ihtiyaç duyulan ve geri ödemesiz sağlanan hibe desteklere olan talep ve bu desteklere erişebilmek te bize olan ihtiyacı ortaya koymaktadır.

Hangi alanlarda girişimcilere destek sunulduğu bilgisini sizden alabilir miyiz?

Yeni iş yeri açmak isteyen ve işinin patronu olmak isteyen girişimcilere yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin KOSGEB tarafından destekler sağlanmaktadır. Bu destekler kapsamında Geleneksel Girişimcilere 65.000,00TL’ye kadar; İleri Girişimcilere ise 365.000,00TL’ye kadar geri ödemesiz yani hibe destekler verilmektedir. Tabi ki de bu desteklere erişebilmek adına mevzuat kapsamında sağlanması gereken koşullar bulunmaktadır. Gerekli koşulları sağlayarak ve KOSGEB tarafından talep edilen başvuru dosyasını eksiksiz hazırlayıp kuruma sunan ve kurumdan onay olan girişimciler desteklerden faydalanma hakkı elde etmektedirler. Bu süreçte başarılı olabilmek için en önemli noktanın en iyi bildiğimiz ve pazarda ihtiyaç olduğuna inandığımız işi yapmak olduğunu da girişimci adaylarına hatırlatmakta fayda var.

Var olan yani hazırda kurulu olan işletmelere hangi destekler sunulmaktadır?

Bu hususta yine KOSGEB destekleri ilk olarak karşımıza çıkmaktadır. Dönemsel çağrı esaslı KOBİGEL destekleri ile başvuru koşullarını taşıyan KOBİ’lere işletmelerini geliştirme yönünde makine-teçhizat alımına yönelik destekler sunulmaktadır. Ayrıca istihdamı artırmak, yurt dışı iş gezilerine katılabilmek, yurt içi fuarlar da tanıtıcı stantlar açabilmek, kalite belgelendirmeleri vb. süreçlerde de yine geri ödemesiz destekler sağlanmaktadır. Diğer yandan “İş Birliği Destek Programı” kapsamında personel, Makine, teçhizat ve kalıp, hammadde ve malzeme, yazılım, hizmet alımı hususlarında da büyük ölçekli destekler hibe ve geri ödemeli olmak üzere KOSGEB tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca yatırım teşvik belgesi uygulamalı ile de işletmelere vergisel anlamda oldukça ileri düzeyde hibe destekler sunulmaktadır.

Çiftçiler hangi devlet desteklerinden yararlanabiliyor?

Çiftçilerimize yönelik ihtiyaçları olabilecek makine ekipmanlar kapsamında, balya makinesi, yem karma makinesi, süt sağım sistemleri, silaj makinesi, gübre sağım sistemi, römork, ot toplama tırmığı, diskaro, pulluk, hayvan fırçası, yem-kilit sistemleri, ekim-dikim-ilaçlama makineleri, hasat makinesi vb. olmak üzere onlarca farklı ihtiyacımıza uygun olabilecek makine-ekipmanlar için başvuru yaparak destek programına göre %50 ile %65 arasında değişen oranlarda geri ödemesiz-hibe desteklerden faydalanılmaktadır. Hatta bazı desteklerde KDV vb. vergisel muafiyet hakkına da sahip olunabilmektedir.

TKDK (IPARD) programı hakkında bilgi verir misiniz?

Tarımsal ve Kırsal Kalınmayı destekleme kurumu olarak adlandırılan ve şu an hali hazırda Afyonkarahisar ilimiz ve bölgemiz açısından Denizli, Kütahya, Uşak, Balıkesir ve Manisa illerimiz dahil olmak üzere 42 ilimizde Koordinatörlüğü bulunan kurum tarafından %40 ile %65 arasında değişen oranlarda destek programının çeşitliliğine göre geri ödemesiz hibe destekler yatırımcılara sağlanmaktadır. Program kapsamında desteklere göre çeşitlilik gösterse de 3.000.000 Euro ya varan noktada yatırımlara destek sağlanabilmektedir. Ayrıca bu program kapsamında yatırımcılar KDV muafiyeti hakkına da sahiptirler. Bu süreçte de destek programının çeşitliliğine göre yasal koşullar sağlanmalı ve mevzuata uygun başvurular gerçekleştirilmelidir. Burada özellikle değinmek istediğim noktada TKDK destekleri denilince akıllara sürekli hayvancılık faaliyetleri gelmekte. Fakat kurum kapsamında sunulan destekler oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bunları örneklendirecek olursak; süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmeler destek kapsamınadır. Ayrıca süt, kırmızı et, kanatlı eti, su ürünleri ve meyve – sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması da yine destek kapsamındadır. Bu kapsamda soğuk hava depoları kurulumu dahi desteklenmektedir. Diğer yönden tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve işlenmesi; arıcılık ürünlerinin üretimi ve işlenmesi; ahşap işleri; metal işleri; cam eşya işleri; seramik üretimi; çanak çömlek yapma; çinicilik; dokumacılık; hasır işi; sepet dokuma; müzik aletleri yapımı; keçe yapımı; kilimcilik; halıcılık; semer yapımı, taş işleme; dekoratif taş işi; sedef döşeme; kâğıt sanatları (hattatlık, kaligrafi, ebru sanatı, tezhip), saraçlık, folklorik bebek ve giysi yapımı, yorgancılık, tarak yapımı, alçı işleri/tandır yapımı, dikişçilik, giysi dekorasyonu, nakış işleme ve örgü; süpürge yapımı; et ve süt ürünleri üretimi; biber salçası, püre, pekmez, marmelat, reçel, pestil, turşu, meyve ve sebze suları, konserve, sirke, közleme, salamura, ekşiler ve ezme, sofralık zeytin ve zeytin mamulleri, kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı, boza, salep, bakliyat (işleme ve paketleme), mısır kurutma, yerel yiyecek (yemek, börek, tatlı, şekerlemeler, unlu mamuller), baharatlar, kaya tuzu, bitki çayları ve aromatik kahveler, pamuk yağı, defne yağı, susam yağı, soslar, kemik suyu, gülsuyu, pelet (biyo-yakıt) ve briket (biyo-yakıt) ve prina ürünlerinin üretimi destek kapsamındadır. Diğer yandan yeme-içme tesisleri ile konaklama tesislerinin inşası ve yapım faaliyetleri, su ürünlerinin yetiştirilmesi, makine parkları kurulumu ve yenilenebilir enerji yatırımları da destek kapsamındadır. Hatta bazı desteklerde araç alımına kadar da destekler genişleyerek devam etmektedir.

KKYDP programları hakkında bilgi verir misiniz?

Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamında sunulan destekler doğrultusunda yatırımcılara %50 oranında hibe – geri ödemesiz destekler verilmektedir. Bu doğrultuda çiftçilik makine – ekipmanları; arıcılık faaliyetleri, el sanatları, ipek böceği yetiştiriciliği, bilişim sistemleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği (işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvan yetiştiriciliği faaliyetleri; yenilenebilir enerji faaliyetleri; gübre işleme – paketleme faaliyetleri destek kapsamında yer almaktadır. 81 ilimizde bu destek programı içeriğine ve başvuru koşullarına uygunluk taşıyanlar müracaatlarını gerçekleştirebilmektedirler.

Kalkınma Ajansları Destekleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kalkınma Ajansları da kapsadıkları alan yani destek olarak hitap ettikleri bölge minvalinde hibe destekleri faydalanıcılara sunmaktadırlar. Afyonkarahisar olarak ilimiz TR33 bölgesi olarak adlandırılan Manisa, Uşak ve Kütahya illeri ile birlikte aynı bölgede yer almaktadır. Zafer Kalkınma Ajansı özelinde bilgi verecek olursak dönemsel olarak çıkılan destek duyuruları kapsamında başvuru almakta ve gerekli koşulları sağlayan yararlanıcılar bu desteklere başvuru gerçekleştirebilmektedirler. Geçtiğimiz iki yıldır bu yıl da dâhil olmak üzere turizm alanında büyük ölçekli destek ilanına çıkılmaktadır. Geçtiğimiz yıl onay alan Afyonkarahisar Belediyemize ait “Afyon Mutfağı Marka Olma Yolunda” başlıklı proje ile de şehrimizin Gastronomi Sokağı’na kavuşabilmesi alanında onaylanan ve sürecini yürüttüğümüz bir projemiz bulunmaktadır.

Yatırım Teşvik Uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kapsamında sunulan desteklerden olan Yatırım Teşvik Belgelendirmesi destekleri kapsamında yatırımcılara; KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, yatırım yeri tahsisi, SGK İşveren Hissesi Desteği, Vergi İndirimi Desteği ve Kredi faiz desteği gibi başlıklarda hibe destekler sağlanmaktadır.

İŞKUR ne tür destekler sağlamakta acaba?

İŞKUR nezdinde personel istihdamına yönelik çeşitli destekler sağlanmaktadır. Ayrıca İŞKUR tarafından engelli (belgelendirebilen) bireyler ve eski hükümlü bireylerin iş kurmalarına yönelikte geri ödemesiz – hibe destekler sunulmaktadır. Hatta bu destekler kapsamında şartları sağlayabilen bireyler hayvan alımı hibesi desteğinden de faydalanabilmektedirler.

Ağaçlandırma Destekleri hakkında bilgi vere bilir misiniz?

Yatırımcıların kendilerine ait veyahut 49 yıllığına kiralama gerçekleştirebilecekleri Hazine Arazileri üzerinde gerçekleştirebilecekleri ceviz, kestane, badem vb. ağaç türlerine %25 ile % 65 oranları arasında geri ödemesiz – hibe destekler sağlanmaktadır. Bu kapsamda fidanların temini ve dikimi, tel örgü muhafazası, arazinin dikime hazır hale getirilmesi, damla sulama sistemi ve üç yıllık bakım giderleri desteklenmektedir.

Genel olarak tüm destekler kapsamında değinmek istediğim en önemli noktada her desteğin kendine özgü mevzuatı ve uygulama yapısı vardır. İlk dikkat edeceğiniz nokta destek kapsamında sunulan şartları sağlayıp sağlamadığınızdır ve her destek her işletme ya da girişimci için uygun olmayabilir.

Kamuoyunda oldukça yaygın olarak bilinen fakat hakkında oldukça fazla bilgi kirliliğinin de yer aldığı KOSGEB Girişimcilik Desteği ile ilgili kısa soru-cevap bölümüne geçelim mi?

Soru: Girişimcilik Eğitimi Katılım belgesi almak için ne yapılmalı?

Cevap: Artık online-uzaktan eğitim ile girişimcilik eğitimi katılım belgesi alınabilmektedir. Bunun için öncelikle E-Devlet şifresine sahip olunmalı, gerekli güncelleme işlemleri yapılmalı ve akabinde KOSGEB’in internet sitesinde yer alan ilgili bölümden ücretsiz bir şekilde eğitiminizi alabilirsiniz.

Soru: Uzaktan eğitim olduğuna göre girişimcilik eğitimi katılım belgesi kaç günde alınabilir?

Cevap: Bu süreç tamamen sizin bu işe ne kadar ilgili olduğunuzla alakalıdır. Eğitim sistemi sürekli açık olduğu için bir günde de süreci tamamlayıp belgesini alan girişimciler ile karşılaştık.

Soru: Girişimcilik eğitimi alınmadan önce vergi kaydı açılan bir işletme girişimcilik destek programına başvuru yapabilir mi?

Cevap: Maalesef, hayır. Bu destek programına özgü bir nitelik bulunmaktadır. Bu destek kapsamında başvuru gerçekleştirmek isteyenler önce eğitimini almalı akabinde destek ile ilgili koşulları sağlıyorlarsa başvuru yapmalıdırlar.

Soru: Hangi girişimcilik eğitimine katılmak gerekiyor?

Cevap: Hizmet sektöründe yer alacak iseniz Geleneksel Girişimci Eğitim Programına; imalata yönelik bir alanda faaliyet gösterecek iseniz öncelikle Geleneksel Girişimci Eğitim Programını sonrasında İleri Girişimci Eğitim Programına başvuru yaparak eğitim sürecini tamamlamalısınız.

Soru: Eğitime katılım sağlayabilmek adına yaş sınırı ve mezuniyet şartı var mıdır?

Cevap: Yaş sınırı ve mezuniyet şartı aranmamaktadır.

Soru: Kamuda ya da özle sektörde çalışanların bu eğitime katılabilmesinde bir engel var mıdır?

Cevap: Hayır. Talep eden bireyler eğitime katılım sağlayabilir.

Soru: Kurulacak işletmenin, eğitim alınan şehirde olması gerekli midir?

Cevap: Hayır. Ülkemizin herhangi bir ilinde almış olduğunuz eğitim belgesi kapsamında size sunulan desteklerde farklılık oluşmadan destek müracaatında bulunabilirsiniz.

Soru: İşletmeyi tek başına kurmak zorunluluğu var mıdır? Bir ya da birkaç ortakla da işletme kurulabilir mi?

Cevap: Evet. Tek başına kurabileceğiniz gibi gerekli yasal koşulları sağlamak koşuluyla birden fazla ortakla iş yeri kurup destek müracaatında bulunabilirsiniz.

Soru: Kurulu bir işletmeyi devir alsak ta yine desteklerden faydalanma imkânımız olacak mıdır?

Cevap: Hayır. Bu şekilde bir faaliyet başvurunun reddine neden olmaktadır.

Soru: KOSGEB desteklerinden faydalanmış olduğumuz ve işletmemizde yer alan makine ve teçhizatı başkasına satabilir miyim?

Cevap: Hayır. Destek program süreci tamamlanmadan yani KOSGEB ile ilişiğimiz destek kapsamında sonlanmadan bu tür bir faaliyete bulunamayız.

Genel anlamda son olarak okuyucularımıza önerilerinizi ve dikkat etmeleri geren hususlarda bilginizi ve tecrübenizi paylaşmak ister misiniz?

Memnuniyetle. Kendim de Girişimcilik Desteğinden çok uzun yıllar öncesinde faydalanmış biri olarak ilk tavsiyem iyi bir araştırmacı olun. Sorgulayın. Tavsiyelerden faydalanın. Tecrübelere kulak verin. İnanın, isteyin ve azmedin. Kaderin gayrete olan aşkını asla aklınızdan çıkarmayın. En önemlisi de dürüst olun. Ahilik nasihatinde yer alan şu cümleler size yol gösterici olsun; “Harama bakma; haram yeme; haram içme; doğru, sabırlı, dayanıklı ol; yalan söyleme; büyüklerinden önce söze başlama; kimseyi kandırma; kanaatkar ol; dünya malına tamah etme; yanlış ölçme, eksik tartma; kuvvetli ve üstün durumda iken affetmesini; hiddetli iken yumuşak davranmasını bil; kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol.”

Dikkat edilmesi gereken nokta ise destek programlarına başvuruda bulunmak her ne kadar bireylerin inisiyatifinde olsa da bu süreci başarılı bir şekilde sonuçlandırabilmek maalesef kendi elinizde olmayabiliyor. Bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlayarak verimli çıktılar elde etmek istiyorsanız işinizi ehline emanet edin. Destek başvuru süreci ile ilgili gerçekleri size söylemekten sakınmayan, kulağa hoş geleni değil doğruyu size ifade eden bireylerden ya da kurumlardan danışmanlık hizmeti almanızı öneririm. Akıl ve gönül süzgecinden geçirerek, iyi araştırarak ve sorgulayarak çalışacağınız danışmanı, yol göstericinizi tespit edin. Size her daim olumlu söylemlerle yaklaşıp süslü hayaller ortaya koyan bireyler yerine, gerçeği ve doğruyu söylemekten çekinmeyen, gerektiğinde sizi uyaran ve hatalarınızı açık yüreklilikle size aktarabilen işinin ehli bireyleri tercih etmeniz faydanıza olacaktır. Her daim olduğu gibi vergisel anlamda kaydı olmayan, sizin geleceğinize yön verme hususunda sizi bilinmezliğe götürebilecek, yaptığı işi ek işi olarak gören belki de size oldukça hoş gelecek ucuz fiyatlarla iş yapmayı teklif edenlerden uzak durmanız yararınıza olacaktır. Bize danışmaktan çekinmeyin danışmak ücretli değil. Ama danışmadan atılan her adımın geri dönüş maliyeti oldukça yüksek olabilmektedir tabi birde geri dönüş imkânı olduğu takdirde. Ucuza değil tecrübeye ve kaliteye yönelin unutmayın ki sizi sonuca götürecek olan ucuz olan değil bilgi birikimi tecrübesi çok olandır. Yeniden belirtmek istiyorum ki güzel sözler değil gerçekleri söyleyen kişileri tercih edin gerçekler kulağınıza hoş gelmeyebilir ama sizin emeğinizin, birikiminizin güvencesi de bu acı olduğuna inandığınız gerçek sözlerdir.

Son olarak; bizi yakından tanıyabilmek adına iş yerimize gelebilir, firmamıza ait web sitesi ve sosyal medya kanalları aracılığıyla da referanslarımız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaynak:

afyonhisargazetesi.com/devlet-tesvikleri-hibe-ve-desteklerine-ulasmaniza-vesile-oluyoruz/

https://afyonhisargazetesi.com/32854-2/

https://afyonhisargazetesi.com/tag-bize-danismaktan-cekinmeyin/


  • Afyon Hi̇sar Gazetesi̇
  • Afdora
Duyurular

Afdora Danışmanlık Duyuruları

Afdora'nın Başarısı

Danışmanlık & Yatırım?

AFDORA, bir danışmanlık hizmetinin başarısını, uygulama sonrasında başarılı sonuçlar ortaya koyması ile ölçülendirir. Her yatırımcının farklı ihtiyaçları olduğunun farkındadır ve her yatırımı kendi içerisinde değerlendirerek yatırımcıya özgü süreçler ortaya koyar.

Danışmanlık & Yatırım?
  • Yurt dışı pazarlarına açılmayı mı düşünüyorsunuz? Ülkemizdeki işletmelerin ihracat ve e-ihracat çabaları pek çok program kapsamında desteklenmektedir...
  • Projenizin tüm imkânlardan tam ve yerinde yararlanılıp yararlanılmadığının gözden geçirilmesi, teşvik belgesinin alınması hakkında danışmanlık hizmetleri vermekteyiz...
  • Yerel ve uluslararası bağlantılarımızla turizm danışmanlığı alanında farklı ve benzersiz hizmet ilkemizle %100 müşteri memnuniyetini hedeflemekteyiz...

Eşsiz ve Sağlam Deneyim

Profesyonel Danışmanlık

Başarılı Personel

Hızlı Destek

Danışmanlık & Yatırım?
Danışmanlık & Yatırım?

Partnerlerimiz

Hibe, teşvik ve destekler kapsamında başvuru gerçekleştirmiş olduğumuz kamu kurumları...

Kosgeb
Tkdk
İşkur
Zafer Kalkınma Ajansı
Tübitak
Gençlik Ve Spor Bakanlığı
Kültür Ve Turizm Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı
Fikriniz mi var?

Bizimle iletişime geçerek yararlanabileceğiniz teşvik, hibe ve destek programlarını öğrenebilir, süreçler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Afdora Yatırım Danışmanlık Hiz. Tic. Ltd. Şti.
7/24 Destek Hattı

WhatsApp üzerinden iletişime geçin.

7/24 Destek Hattı